Hoe wij met ons hoofd, hart en handen werken

Hoe wij met ons hoofd, hart en handen werken

De organisatie

Bij Onderwijsgroep Tilburg helpen we met hoofd, hart en handen de praktijk écht vooruit. Dat doen we met kwalitatief onderwijs dat vandaag al voldoet aan de eisen van de arbeidsmarkt van de toekomst. Zo maken we op al onze scholen elke dag het verschil voor ruim 10.500 mbo-studenten en 2.500 leerlingen in het voorgezet onderwijs. We bieden ze een succesvolle start in hun vakgebied of een soepele overgang naar een vervolgopleiding op hoger niveau. En dat voelt goed!

Maar dat niet alleen: we maken ook het verschil voor onze collega’s. In kleine, deskundige en betrokken teams werken we allemaal op onze eigen creatieve manieren aan dezelfde missie. We vullen elkaar goed aan, maar zorgen ook dat elk talent wordt benut. Daarom krijg je als collega de ruimte om buiten de gebaande paden om je talenten verder te ontwikkelen. Zodat je het maximale uit jezelf haalt en je ambities waar kunt maken.

Onze ambitie

Het beste onderwijs van Nederland. Daar zetten onze vakbekwame en trotse collega’s zich elke dag maximaal voor in. Zij vormen de verbindende schakel tussen het onderwijs, studenten en het werkveld. Dankzij hun fantastische vakkennis, creativiteit en nieuwsgierigheid worden onze studenten optimaal voorbereid op de maatschappij van de toekomst. Op een wereld die iedere dag nieuwe kansen biedt en andere oplossingen vraagt.

Ons opleidingsaanbod

Van administratieve en juridische dienstverlening tot techniek, mode, media, logistiek en zorg en welzijn. Verdeeld over al onze scholen, bieden we een breed opleidingsaanbod. Hiermee leiden we studenten op voor elke denkbare functie. Dus in welk vak je ook uitblinkt, er zijn hier altijd studenten die je kunt laten groeien door het delen van jouw vakmanschap!

Samenwerking met de regio

Onderwijs moet voldoen aan de eisen van de toekomst. Daarom staan we bij Onderwijsgroep Tilburg met beide benen midden in de Midden-Brabantse samenleving. Met partners in de regio werken we aan de duurzame verbetering van onderwijs. We overleggen structureel met bedrijven, instellingen en gemeenten, zodat ons opleidingsaanbod blijft aansluiten op de regionale arbeidsmarkt. Maar we helpen ook bedrijven in de regio vooruit. Onze studenten worden bijvoorbeeld via Station 88 ingezet bij het oplossen van vraagstukken van midden- en kleinbedrijven. Met deze boeiende samenwerkingen zorgen we dat onze studenten écht klaar zijn voor de praktijk en een waardevolle toevoeging zijn voor werkgevers.

Innovatie in het onderwijs

Dankzij onze samenwerkingen kunnen we innovatiever zijn. Zo werken we binnen ons Practoraat samen met verschillende samenwerkingspartners zoals Midpoint Brabant, onderwijsinstellingen en studenten van binnen én buiten ROC Tilburg aan de toepassing van interactieve technologie in het onderwijs. Dit maakt lesgeven en les krijgen nog leuker! Als medewerker of docent blijf je door alle contacten in het werkveld up-to-date binnen jouw vakgebied. Je weet wat er speelt en wat er komen gaat. Hierdoor kun je het onderwijs beter laten aansluiten op de steeds veranderende wereld. Dat vergroot de kansen van studenten om uiteindelijk echt van betekenis te zijn voor onze maatschappij.

Duurzaam verbeteren

De duurzame verbetering van ons onderwijs begint bij optimale organisatieprocessen. De komende jaren wordt kwaliteitsdenken en efficiënt werken heel belangrijk. Als medewerker speel je hierin een belangrijke rol in. Daarom ligt de focus op de verdere professionalisering van jou en je collega’s. Zo worden jullie nog beter in jullie dagelijkse werk en leveren jullie een mooie bijdrage aan onderwijskwaliteit. Daarbij gaan jullie de dialoog aan met studenten. Met hun feedback kun je ervoor zorgen dat het onderwijs nog beter aansluit op hun unieke behoeften.

“Het voelt alsof deze functie voor mij op maat gemaakt is!”

“Ik vind het leuk dat ik een rol kan spelen in de ontwikkeling van jongeren én van mijn collega’s.”

Contact opnemen

Benieuwd hoe jij je hart, hoofd en handen in balans brengt bij Onderwijsgroep Tilburg? Onze recruiter gaat graag met je in gesprek. Laat je gegevens achter en we ontdekken het samen!