Opleidingsschool 013

Opleidingsschool 013

Sta je aan het begin van je carrière als docent en mis je nog praktijkervaring of een Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG)? Of ben je klaar om te starten, maar wil je daarbij wel heel goed begeleid worden? Dan kun je terecht bij Opleidingsschool 013. Wij bieden je de volgende mogelijkheden: 

Stage

Als je in de laatste fase van je studie zit en het tijd is om in de praktijk te ontdekken wat het docentenvak écht inhoudt, volg dan een stage via Opleidingsschool 013. Omdat er 21 scholen bij ons zijn aangesloten, is er altijd een stageplaats te vinden die bij je past. Op je stageplaats krijg je ondersteuning van een werkbegeleider en word je als een volwaardig lid opgenomen in het onderwijsteam. Je ontwerpt lessen, geeft lessen, begeleidt leerlingen en neemt deel aan teamoverleggen. Na je stage weet je precies wat er van je verwacht wordt en ben je volledig voorbereid op je rol als docent. Interesse in een stageplek? Dan kijken we samen of we een stageplaats kunnen vinden die past bij jouw wensen en talenten. 

Opleiding voor het Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG)

Kom je uit het bedrijfsleven en wil je al je kennis en ervaring delen met studenten in een vak dat aansluit op jouw beroep? Dan kun je via Opleidingsschool 013 de pedagogische en didactische vaardigheden ontwikkelen die je als docent nodig hebt. Anderhalf jaar lang volg je één dag per week competentiegerichte lessen. De andere dagen werk je al direct als docent op een van onze scholen. Na afronding van deze opleiding ontvang je een officieel getuigschrift waarmee je aantoont dat je aan de competentie-eisen van een mbo-docent voldoet.  

Klaar voor deze nieuwe uitdaging? Bekijk dan snel onze vacatures! 

Inductieprogramma voor starters

Kun je niet wachten om jouw carrière in het onderwijs een kickstart te geven? Daar kunnen wij je bij helpen. Voor startende docenten bieden wij een driejarig inwerkprogramma aan. Je krijgt een interne begeleider die je wegwijs maakt in de school, je coacht op je werkplek en zorgt dat je je verder ontwikkelt als onderwijsgevende. We ondersteunen je met onder andere lesbezoeken, intervisies en kennisklassen om je talenten te versterken.

Bekijk onze vacatures en vind de ideale plek in onze organisatie om jouw carrière te starten:

Meer weten?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden binnen Opleidingsschool 013? Neem dan contact met ons op via opleidingsschool013@onderwijsgroeptilburg.nlBen je benieuwd hoe andere stagiaires en startende docenten het begin van hun carrière ervaarden bij Onderwijsgroep Tilburg? Lees dan hun verhalen! 

Jouw Job Alert

Schrijf je in voor de job alert en ontvang meldingen van nieuwe vacatures.

Contact opnemen

Benieuwd hoe jij je hart, hoofd en handen in balans brengt bij Onderwijsgroep Tilburg? Onze recruiter gaat graag met je in gesprek. Laat je gegevens achter en we ontdekken het samen!