“Ik kan hier kansen verzilveren vanuit mijn expertise.”

“Ik vind het leuk dat ik een rol kan spelen in de ontwikkeling van jongeren én van mijn collega’s.”

“Ik kan hier kansen verzilveren vanuit mijn expertise.”

Waar zet jij je voor in bij Onderwijsgroep Tilburg?

Ik vind het erg leuk dat ik een actieve rol kan spelen in de ontwikkeling van jongeren, maar ook van mijn collega’s. Ik ben zelf heel bevlogen. Ik vind dat je de kansen die je tegenkomt moet pakken. Wik en weeg, kies een keer verkeerd en kies opnieuw. Dat is niet erg. Dat probeer ik over te brengen op anderen. Met name op jongeren, want die staan aan het begin van hun reis. Iedereen moet eigenaar kunnen zijn van zijn of haar eigen loopbaan. Daarom coach ik ook graag collega’s. Zij kennen de connecties, lijntjes en mogelijkheden minder goed dan ik. Voor hen kan ik de verbinding maken. Zo begeleidde ik een paar jaar een collega-docent die de ambitie had om directeur van een van onze scholen te worden. En dat is hij nu. Hij heeft het zelf gedaan, maar het is mooi dat ik daarin een belangrijke speler was. 

“Ik ben heel bevlogen en dat breng ik over op anderen.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het is een dynamische omgeving met veel mensen. Dat is heel fijn voor mij. Ik ben graag in beweging en wil stappen zetten. Ik krijg hier ook de ruimte om binnen de kaders te bepalen hoe ik mijn functie uitvoer. Die bewegingsruimte heb ik nodig. Ik ben iemand die de randen opzoekt van wat mag. Dat houdt me scherp. En ik hou ervan om met jongeren bezig te zijn. Als directeur sta je best ver van studenten af. Maar vanuit mijn rol probeer ik toch zoveel mogelijk in contact te komen met studenten. Ik ben zichtbaar en toon interesse in iedereen. Ik ga bijvoorbeeld regelmatig mee op kamp en introduceer mezelf bij alle eerstejaarsklassen, zodat we elkaar gewoon herkennen als we door het gebouw lopen. 

“Als ik kansen zie, grijp ik ze: ik wil stappen zetten en meebouwen.” 

Hoe zet jij je hart, hoofd en handen in om studenten en collega’s verder te helpen?

Het gaat om zaadjes planten. Uiteindelijk moet ieder mens het zelf doen en zelf groeien. Ik moet af en toe wat water geven. Samen met collega’s en studenten zie ik kansen. Die kansen wil ik verzilveren door vanuit mijn expertise mee te denken en de juiste verbindingen te maken. En ik wil meebouwen. Op deze manier hebben wij als team al een mooie ontwikkeling doorgemaakt. We hebben een hele businesscase opgesteld om het schoolgebouw te veranderen, zodat we de praktijk meer naar school kunnen halen. Zoals een onderwijsruimte met een netwerkomgeving met allerlei technische apparatuur voor beroepen die met ICT te maken hebben. Uiteindelijk is dat in samenwerking met onderwijsteams en de afdeling huisvesting allemaal gerealiseerd. 

“Het voelt alsof deze functie voor mij op maat gemaakt is!”

“Ik ben de eerste student die stage mag lopen op deze afdeling en dat is een eer!”

Contact opnemen

Benieuwd hoe jij je hart, hoofd en handen in balans brengt bij Onderwijsgroep Tilburg? Onze recruiter gaat graag met je in gesprek. Laat je gegevens achter en we ontdekken het samen!