“Je blijft hier leren, ook op sociaal gebied.”

“Ik ben de eerste student die stage mag lopen op deze afdeling en dat is een eer!”

“Je blijft hier leren, ook op sociaal gebied.”

Hoe ben je bij Onderwijsgroep Tilburg terecht gekomen?

Eigenlijk door de hulp van anderen. Mijn opleiding tot Content Creator is nieuw en ik had moeite met het vinden van een stage. Ik heb mijn stagebegeleider gevraagd om mee te denken. De marketingcommunicatie-afdeling van Onderwijsgroep Tilburg was nog niet bekend als erkend leerbedrijf. Ze hebben voor mij geregeld dat dat nu wel zo is. Het is een eer dat ik de eerste student ben die hier stage mag lopen. En het bevalt goed. Ik voel me thuis. Iedereen is vriendelijk en ik kan altijd langskomen als er iets is. Dat vind ik belangrijk. Er zitten meerdere contentspecialisten in ons team en ik kan met hen meekijken en direct opdrachten uitvoeren. Met die ondersteuning vanuit hun expertise heb ik de kans om snel heel veel te leren in de praktijk. 

“Ik voel me thuis bij Onderwijsgroep Tilburg.”

Wat hoop je met deze stage te bereiken?

Leren gaat sneller in de praktijk. Ik kan meer ervaring opdoen als ik werk aan opdrachten en projecten. Als ik bezig ben met een opdracht, corrigeer ik mezelf steeds. Doe ik het goed of moet ik het anders aanpakken? Tijdens de opdrachten kan ik vragen stellen aan collega’s. Zo blijf ik leren. Omdat we veel samenwerken met andere scholen binnen Onderwijsgroep Tilburg leer ik veel mensen en bedrijven kennen. Onderwijsgroep Tilburg staat middenin de maatschappij en daardoor krijg ik veel mee over hoe het er in de praktijk aan toe gaat, hoe organisaties met elkaar omgaan en wat voor impact er gemaakt kan worden. Dat is super leerzaam. Uiteindelijk hoop ik de vrijheid te krijgen om zelfstandig opdrachten op te starten, content te maken en te publiceren. Het lijkt me bijvoorbeeld mooi om samen met mijn collega’s Onderwijsgroep Tilburg op een andere manier in beeld te brengen. Om te laten zien dat dit scholen zijn waar je niet alleen je studie komt doen. Je leert echt veel meer. Ook op sociaal gebied. Net als ik tijdens mijn stage. 

“Ik kan hier in de praktijk laten zien wat ik in huis heb.”

Hoe komt voor jou het werken met je hart, hoofd en handen samen?

Werken met mijn hoofd zit hem in de creativiteit die ik wil laten zien en de communicatie met collega’s. We brainstormen samen. Mijn collega’s vertrouwen op wat ik weet en kan vanuit mijn studie, dus ze vragen mij nu al om advies of om mijn mening. Ik deel met hen hoe ik dingen voor me zie en praat met ze over oplossingen. Dat geeft mij het gevoel dat ik niet alleen maar een student en stagiair ben, maar echt een collega. Dat sluit ook aan bij het werken met mijn hart. Het team is heel gezellig. Ook als iets niet zo goed gaat, blijven we positief en kijken we wat we van de situatie kunnen leren. Dat vind ik top. Maar in mijn rol ben ik vooral bezig met mijn handen: ik voer opdrachten uit van A tot Z. Van het bedenken van content tot het realiseren hiervan.   

“Het voelt alsof deze functie voor mij op maat gemaakt is!”

“Ik vind het leuk dat ik een rol kan spelen in de ontwikkeling van jongeren én van mijn collega’s.”

Contact opnemen

Benieuwd hoe jij je hart, hoofd en handen in balans brengt bij Onderwijsgroep Tilburg? Onze recruiter gaat graag met je in gesprek. Laat je gegevens achter en we ontdekken het samen!