“Binnen het onderwijs is het noodzakelijk om met goede ideeën te komen.”

“Bij Onderwijsgroep Tilburg is er veel ruimte om andere rollen aan te nemen.”

“Binnen het onderwijs is het noodzakelijk om met goede ideeën te komen.”

Hoe ben je bij Onderwijsgroep Tilburg terecht gekomen?

Grappig weetje: ik heb hier zelf op school gezeten. Ik heb de opleiding Elektrotechniek afgerond en daarna een jaar gewerkt. Vervolgens wilde ik graag doorstuderen. Ik koos voor Human Care Technology. Dat is een opleiding waarin je meer leert over hoe techniek de mens verder brengt, zoals medische apparatuur. Dit bleek goed bij mij te passen en ik ontdekte mijn passie. Ik werk ontzettend graag met techniek én ik wil mensen verder helpen. Zo ben ik in het onderwijs terechtgekomen en nu werk ik al elf jaar bij Onderwijsgroep Tilburg. Eerst als docent Elektrotechniek, daarna heb ik me stapsgewijs kunnen ontwikkelen tot teamcoördinator. Het onderwijs bleek namelijk nog veel meer kansen te bieden dan lesgeven.

“Ik werk ontzettend graag met techniek én ik wil mensen verder helpen.”

Waarom past Onderwijsgroep Tilburg zo goed bij jou?

Ik ben ondernemend aangelegd, dus als er kansen zijn die ik kan pakken, neem ik die graag in overweging. Bij Onderwijsgroep Tilburg is er veel ruimte om andere rollen aan te nemen. Ik ben aan de slag gegaan met nevenactiviteiten, de coördinatie van stages en heb me aangesloten bij stuurgroepen. Voor mij is het heel prettig om met zoveel dingen bezig te zijn. Het geeft variatie. Er is ook veel ruimte voor eigen inbreng. Ik mag mijn eigen inbreng en ervaring combineren en inzetten om het onderwijs te verbeteren. Een voorbeeld: een aantal jaar geleden zag ik dat er verbetering mogelijk was op het gebied van machineveiligheid. Ik heb een oplossing ontwikkeld en voorgesteld en dat werd enorm gewaardeerd door de organisatie.

“Ik mag mijn eigen inbreng en ervaring inzetten om het onderwijs te verbeteren.”

Hoe komt voor jou het werken met je hoofd, hart en handen hier samen?

In mijn geval ligt dit dicht bij elkaar. Vanuit mijn hart ben ik echt een techneut. Van jongs af aan ben ik al bezig met Lego. Ik werk ook graag met mijn handen. Daarnaast is het binnen het onderwijs noodzakelijk om met goede ideeën te komen. Ik kan mijn hoofd dus aan het werk zetten door met mensen na te denken over hoe we de praktische kant van een beroep kunnen omzetten naar een opleiding. Hoe we de interesse wekken van jongeren in de lessen. En hoe we de theorie kunnen laten aansluiten op de praktijk. Dus met mijn handen en hart wil ik de technische spil zijn, partijen met elkaar in verbinding brengen en plannen in de praktijk omzetten tot mooie oplossingen. Ook zit ik binnen een van onze clusters met docenten en studenten om samen te bespreken hoe we verbeteringen kunnen doorvoeren. Mijn handen jeuken als ik daarmee bezig ben. Ik wil dan kijken hoe het uitpakt en heb zo’n zin om ermee aan de slag te gaan.

“Het voelt alsof deze functie voor mij op maat gemaakt is!”

“Ik vind het leuk dat ik een rol kan spelen in de ontwikkeling van jongeren én van mijn collega’s.”

Contact opnemen

Benieuwd hoe jij je hart, hoofd en handen in balans brengt bij Onderwijsgroep Tilburg? Onze recruiter gaat graag met je in gesprek. Laat je gegevens achter en we ontdekken het samen!