“Het blijft een uitdaging om de lessen te vernieuwen.”

“Wat ik heel prettig vind, is dat ik nog steeds met één been in het bedrijfsleven sta.”

“Het blijft een uitdaging om de lessen te vernieuwen.”

Wat vind je het mooiste aan jouw werk bij Onderwijsgroep Tilburg?

Voor ik hier startte, zat ik in de modebranche. Onwijs leuk om te doen, maar na 10 jaar merkte ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. De keuze voor lesgeven was heel makkelijk: ik ben nog steeds met mijn vakgebied bezig en kan tegelijkertijd iets bijdragen aan de maatschappij. De mooiste uitdaging in mijn werk is om met mijn lessen in te spelen op de behoefte van de student van nu. Dan weet ik zeker dat ik ze iets mee kan geven. Wanneer studenten me tijdens de diplomering bedanken en vertellen dat ze een goede tijd hebben gehad op school, raak ik nog éxtra gemotiveerd. Zeker als ze dan ook aangeven ooit een keer een gastles willen geven. Wat ik ook heel prettig vind, is dat ik nog steeds met één been in het bedrijfsleven sta. Zo kan ik aanvoelen wat er speelt in de branche en of we dat toe moeten passen in de les. Ook is het werk erg divers. Er is altijd een luisterend oor voor als ik andere projecten wil doen. Naast docente Fashion en Design ben ik BPV-begeleider en mentor. Dat past bij mij. Ik ben een mensenmens en erg nieuwsgierig naar studenten en waar ze zich mee bezighouden.

“Ik ben nog steeds bezig met mijn vakgebied en kan toch iets bijdragen aan de maatschappij.”

Waarom zou je anderen aanraden om bij Onderwijsgroep Tilburg te komen werken?

Er is zoveel mogelijk binnen de onderwijsgroep, waardoor je jezelf kunt blijven uitdagen. Ook mag je zelfstandig aan de slag, wat heel fijn is. Er is een blauwdruk voor de aanpak van het lesprogramma en welke kennis we gaan overbrengen, maar het is nog altijd aan jou hoe je dat doet. Ik kan zelf onderzoeken wat bij mij past en bepalen hoe ik mijn lessen verzorg. Het blijft een uitdaging om de lessen te vernieuwen binnen de kaders, want de modebranche veranderd snel. Maar die dynamiek vind ik juist leuk. Ik ben heel blij met mijn collega’s. Het is een fijn team met veel verschillende types, maar we kunnen het zo goed met elkaar vinden. We kunnen open en eerlijk naar elkaar toe zijn. Die band is belangrijk voor mij, want ik zie hen vaker dan mijn vrienden.

“Ik probeer de praktijk en het onderwijs dichter bij elkaar te brengen.”

Hoe komt werken met je hoofd, hart en handen samen in jouw rol?

Met mijn passie probeer ik studenten te enthousiasmeren en mijn creativiteit op hen over te brengen. Daarbij probeer ik de praktijk en het onderwijs dichter bij elkaar te brengen. Zo ik met mijn collega’s gezorgd dat de software Cloon3d is aangeschaft, wat steeds vaker in de praktijk wordt gebruikt. Dit is software waarin je aan de ene kant de patroondelen ziet en aan de andere kant jouw avatar hebt staan. Je werkt aan de patroondelen van de kledingstukken en kan direct zien hoe het op jouw lijf zal staan. Dit zou er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat er minder samples nodig zijn voor de productie. Dat is efficiënter en duurzamer. Dit is meteen innovatie van het onderwijs. Met dit soort dingen merk je als docent ook dat je nooit uitgeleerd bent. Er komen altijd nieuwe dingen op je pad.

“Het voelt alsof deze functie voor mij op maat gemaakt is!”

“Ik vind het leuk dat ik een rol kan spelen in de ontwikkeling van jongeren én van mijn collega’s.”

Contact opnemen

Benieuwd hoe jij je hart, hoofd en handen in balans brengt bij Onderwijsgroep Tilburg? Onze recruiter gaat graag met je in gesprek. Laat je gegevens achter en we ontdekken het samen!