“Alles wat ik in de bouw geleerd heb, probeer ik over te brengen op studenten.”

“Ik heb een dag meegedraaid en de docenten hebben me over de streep getrokken.”

“Alles wat ik in de bouw geleerd heb, probeer ik over te brengen op studenten.”

Hoe ben je bij Onderwijsgroep Tilburg terecht gekomen?

Ik was hiervoor werkzaam als projectleider in de bouw. Ik merkte al snel dat die rol niet bij mij paste als persoon. Op een borrel vroeg iemand of het onderwijs niet iets voor mij was. Ik vond het altijd wel leuk om jongeren te begeleiden op de bouwplaats. Via een uitzendbureau ben ik in contact gekomen met Onderwijsgroep Tilburg. Ik heb een dag meegedraaid en de docenten hebben me over de streep getrokken. Ik was bang dat mijn praktische benadering te ver van het onderwijs af zou staan. Maar de docenten komen zelf ook uit de praktijk en spreken dezelfde taal als ik. Zij kunnen die taal vertalen naar het onderwijs. Dat heeft me overtuigd om het gewoon te gaan doen. Nu pas ik hier helemaal tussen. Het mooiste is om studenten die binnenkwamen als jonkie na vier jaar als volwassen vakprofessionals de school te zien verlaten. Ik heb ze warm kunnen maken voor het vakgebied en door mijn bijdrage kunnen ze aan het werk.

“Ik heb een passie voor de bouwwereld en die kan ik delen met studenten.”

Heb je het gevoel dat je hier kunt werken met je hoofd, hart en handen?

Ja, dat slaat naadloos aan op wat we in de bouw doen. Je hoofd komt samen met je handen en met je hart ga je bouwen. Ik heb een passie voor de bouwwereld en die kan ik delen met studenten. Het is heel mooi om echt iets bij te kunnen dragen aan de bouw van woningen, flats en installaties en het onderhoud daarvan. Dat hetgeen jij met je hoofd bedenkt en dat je tekent uiteindelijk op de bouw gerealiseerd wordt. Alles wat ik in de bouw geleerd heb, probeer ik over te brengen op studenten. Dat gaat verder dan de vakinhoudelijke basis. De afgelopen jaren heb ik meegewerkt aan de verbetering van ons onderwijs om het gat tussen het onderwijs en het werkveld kleiner te maken. Zodat studenten voorbereid zijn op wat ze daadwerkelijk gaan tegenkomen. Bedrijven verwachten bijvoorbeeld ook dat hun medewerkers netjes op tijd komen, sociaal en beleefd zijn en hun afspraken nakomen. En als iets niet op tijd afkomt, moet je doorpakken. Vanaf de eerste dag dat studenten hier binnenkomen probeer ik ze een professionele werkhouding mee te geven.

“Ik zorg dat studenten voorbereid zijn op wat ze daadwerkelijk in het werkveld gaan tegenkomen.”

Wat zou je willen zeggen tegen potentiële nieuwe collega’s?

Kom gewoon eens kijken! Als je uit het bedrijfsleven komt en daarin vol gas bent gegaan, zul je moeten wennen aan de cultuur in het onderwijs. Je moet daarom ervaren wat hier speelt en hoe de studenten zijn. Als je een dag meedraait en vragen stelt, dan krijg je het juiste beeld. Ik heb dit als heel positief ervaren en had zonder die dag misschien niet gekozen voor deze stap. Wat ook tof is, is dat ja alle kansen en mogelijkheden krijgt als je daarvoor openstaat. We hebben continu de neuzen naar voren staan en werken samen aan verbeteringen. We durven te proberen en als dat een keer fout gaat, dan kunnen we zeggen ‘oke, dit heeft niet gewerkt’. Dan gooien we het aan de kant en gaan we door. Dat vind ik wel echt een kracht van de organisatie.

“Het voelt alsof deze functie voor mij op maat gemaakt is!”

“Ik vind het leuk dat ik een rol kan spelen in de ontwikkeling van jongeren én van mijn collega’s.”

Contact opnemen

Benieuwd hoe jij je hart, hoofd en handen in balans brengt bij Onderwijsgroep Tilburg? Onze recruiter gaat graag met je in gesprek. Laat je gegevens achter en we ontdekken het samen!