“Ik word echt uitgedaagd om scherp te zijn en met slimme oplossingen te komen.”

“Je kunt het hier zo leuk maken als je zelf wilt.”

“Ik word echt uitgedaagd om scherp te zijn en met slimme oplossingen te komen.”

Wat breng jij Onderwijsgroep Tilburg?

Toen ik hier kwam vond ik de cultuur wat reactief ten opzichte van wat ik gewend was uit het bedrijfsleven. Ik kreeg de kans om het proactieve meer naar voren te halen en binnen de school een verbetercyclus te ontwikkelen. Dat was echt een leuke uitdaging. Ik ben een persoon met veel energie en zoek graag de verbinding. Daarbij wil ik aandacht hebben voor mensen. Ik geloof dat wanneer een collega met plezier aan het werk is, de kwaliteit van het werk vaak goed is en dat er bereidheid is voor ontwikkeling. Ik bespreek graag wat daarvoor nodig is. Als de verwachtingen duidelijk zijn, is het ook prettiger om terug te kijken naar wat goed en minder goed ging. Als je dingen actief kunt aanpakken en verbeteren, kun je daarna heel trots zijn! Een goed gesprek voeren om samen te bekijken hoe je vooruitkomt, is wat mij betreft dan ook vanzelfsprekend.

“Je kunt het hier zo leuk maken als je zelf wilt.”

Wat betekent voor jou werken met je hoofd, hart en handen?

Werken met je hart betekent voor mij studenten aan een diploma helpen en zo bijdragen aan hun toekomst en carrière. Dat is bij onze school vaak een wat oudere doelgroep voor wie dat allemaal niet zo vanzelfsprekend was. Een doelgroep die het maatschappelijk soms wat zwaarder heeft. Maar werken vanuit mijn hart is voor mij ook echt het zoeken naar de verbinding met collega’s en bijdragen aan samenwerking. Ik ervaar hier een vrij grote circle of influence. Ik laat aan andere onderwijsteams graag concreet zien hoe wij de verbetercyclus inzetten en krijg op mijn beurt regelmatig tips en voorstellen terug. Dat is leuk. Wat betreft het werken met mijn hoofd: mijn werk is zowel operationeel als strategisch. Ik word echt uitgedaagd om scherp te zijn en met slimme oplossingen te komen. Het is belangrijk om vanuit je verantwoordelijkheid te doen wat er moet gebeuren om vooruit te komen. En als iets niet lukt, dan kijken we samen hoe we het wel kunnen doen.

“Als je dingen actief kunt aanpakken en verbeteren, kun je daarna heel trots zijn.”

Wat zou je willen zeggen tegen potentiële nieuwe collega’s?

Ik denk dat het heel belangrijk is dat je hier ervaart dat je werk betekenisvol is. Je kunt een maatschappelijke bijdrage leveren. Je ondersteunt studenten bij het behalen van hun MBO-diploma. Dat biedt ze kansen bij hun werkgever. Mijn persoonlijke doel is om met mijn inzet ook iets te kunnen betekenen voor collega’s. Ze vooruithelpen of inspireren, bijvoorbeeld. En je kunt je werk hier zo leuk maken als je zelf wilt! Je hebt de ruimte om mee te doen in verschillende projecten en werkgroepen. Je wordt op allerlei gebieden uitgenodigd om bij te dragen en vanuit jouw expertise input te leveren. Dit kan ons weer helpen om betere beslissingen te nemen.

“Het voelt alsof deze functie voor mij op maat gemaakt is!”

“Ik vind het leuk dat ik een rol kan spelen in de ontwikkeling van jongeren én van mijn collega’s.”

Contact opnemen

Benieuwd hoe jij je hart, hoofd en handen in balans brengt bij Onderwijsgroep Tilburg? Onze recruiter gaat graag met je in gesprek. Laat je gegevens achter en we ontdekken het samen!