“Werken met mijn hoofd is nadenken over de toekomst van studenten.”

“Het is mooi om studenten te zien groeien.”

“Werken met mijn hoofd is nadenken over de toekomst van studenten.”

Wat vind je het allermooiste aan werken bij Onderwijsgroep Tilburg?

Het contact met studenten. Het is leuk om te zien hoe ze de praktijk ervaren en zich daarin ontwikkelen. Sommige studenten krijg ik nu voor het tweede jaar. Daardoor kan ik hun ontwikkeling volgen. Het is mooi om ze te zien groeien. Wat extra indruk maakt bij mij is als studenten zich ook op persoonlijk vlak kunnen ontwikkelen. Ik had vorig jaar een student die niet helemaal mee kon met de rest. Ze haalde geen goede cijfers. Ik ben erachter gekomen dat ze faalangst had. Ze was heel onzeker. Na dat gesprek heb ik haar een faalangsttraining aangeraden. Die is ze gaan volgen en daardoor kon ze beter zichzelf zijn. Dat merkte ik ook in de klas. Ik zag meer van haar als persoon, wie ze echt is.

“Ik wil studenten hun eigen doelen laten behalen.”

Hoe help jij studenten met hoofd, hart en handen vooruit?

Ik wil studenten ergens naartoe laten werken en ze hun eigen doelen laten behalen. Dat is voor mij werken met mijn hart. En dat is ook meteen mijn grootste motivatie! Ik sta hier om studenten te begeleiden. Werken met mijn hoofd is nadenken over hun toekomst. Hoe kan ik bijdragen aan hun individuele groei? Hoe kan ik de lessen hierop aanpassen? Uiteindelijk moet ik de ideeën over mijn aanpak ook in de praktijk brengen. De band met studenten is daarvoor heel belangrijk. Ik merk soms dat studenten niet snappen waarom ze bepaalde lessen krijgen. Mijn doel is om dat voor hen duidelijk te krijgen. Ik wil een goede koppeling tussen het onderwijs en de praktijk voor ze maken. Ik geloof dat als je als student begrijpt waarom je de lessen volgt, je een stuk gemotiveerder bent. In de opleiding tot verzorgende zie ik bijvoorbeeld dat ze de theorie heel bewust koppelen aan de praktijk. Dat studenten tijdens hun stage denken ‘hé, daar heeft Sander iets over verteld’.

“Ik breng de ideeën over mijn aanpak in de praktijk.”

Hoe zorgt Onderwijsgroep Tilburg ervoor dat jij studenten zo goed kunt helpen?

Als team willen we zelf ook graag blijven groeien. We zijn voortdurend bezig met wat we willen bereiken en hoe we dat gaan vormgeven. Iedereen mag elkaar altijd feedback geven. Deze open communicatie ervaar ik als heel prettig. Sinds dit jaar zijn we overgestapt op thematisch onderwijs. Alle vakken zijn met elkaar verbonden door een overkoepelend thema. Hierbij richten we ons meer op thema’s die actueel zijn in de maatschappij, zoals duurzaamheid. Binnen mijn vak werken we (nog) niet met thematisch onderwijs, maar ik vind het juist een uitdaging om dat alvast in de lessen te verweven. Dat kan, want het onderwijs binnen Onderwijsgroep Tilburg is veel vrijer dan bijvoorbeeld op het voortgezet onderwijs. En die vrijheid geldt ook voor ons als collega’s. Als ik een goed initiatief heb bedacht of me in een bepaalde richting wil ontwikkelen, dan is dat zeker mogelijk.

“Het voelt alsof deze functie voor mij op maat gemaakt is!”

“Ik vind het leuk dat ik een rol kan spelen in de ontwikkeling van jongeren én van mijn collega’s.”

Contact opnemen

Benieuwd hoe jij je hart, hoofd en handen in balans brengt bij Onderwijsgroep Tilburg? Onze recruiter gaat graag met je in gesprek. Laat je gegevens achter en we ontdekken het samen!