“Mensen staan hier echt open voor mijn advies.”

“Ik merkte tijdens mijn sollicitatie meteen dat ik hier wilde werken.”

“Mensen staan hier echt open voor mijn advies.”

Hoe ervaarde je jouw start bij Onderwijsgroep Tilburg?

Zelf heb ik nog nooit zo’n mooi sollicitatiegesprek gehad. Het was geen interview, maar een open gesprek. De week voorafgaand aan het gesprek was ik op vakantie en daar vroegen ze direct naar, waardoor mijn spanning verdween. Tijdens het gesprek voelde ik meteen ‘dit is een leuke organisatie, hier wil ik werken’. En dat bleek het ook te zijn. De sfeer is hier erg goed en iedereen gunt elkaar het beste. Toen ik begon stonden mijn collega’s direct voor me klaar. Zij hebben een inwerkschema gemaakt, waardoor ik de eerste weken goed werd begeleid. Ook zijn er startersbijeenkomsten en inhoudelijke themasessies georganiseerd waarin ik de organisatie en de medewerkers goed kon leren kennen. Daarnaast worden er regelmatig informele events georganiseerd. We waren bijvoorbeeld een dagje bij de Efteling en hadden een sportieve middag met tennis en padel. Het is leuk om collega’s ook op een andere manier te leren kennen.

“Mijn passie ligt bij het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs.”

Wat is het mooiste aan je werk?

Onderwijs is altijd al mijn passie geweest. Daarbij spreekt het me aan dat het werk erg divers is. Als adviseur ben ik gekoppeld aan zes van onze scholen. Ik ondersteun deze scholen bijvoorbeeld bij het herijken van de onderwijsvisie, het versterken van de kwaliteitscultuur en het borgen van de onderwijskwaliteit. Binnen ons team kijken we steeds waar ieders interesses en sterktes liggen en op basis hiervan herverdelen we de taken. Dit heeft ertoe geleid dat ik sinds kort de portefeuille technologisering heb. In deze rol geef ik advies aan scholen over het inzetten van digitale middelen en geef ik tips en trainingen aan docenten over onder andere blended learning. Dit deed ik hiervoor bij een commercieel bedrijf, waarbij ik regelmatig op projectbasis bij onderwijs- en zorginstellingen kwam. Echter, hierdoor kreeg ik het vervolg vaak niet mee. Dat vond ik jammer, omdat ik dan mijn advies niet meer kon bijstellen. Dat kan bij Onderwijsgroep Tilburg wel. In de wandelgangen hoor ik van docenten en studenten/ leerlingen wat er speelt, wat wel en niet werkt en waar de behoeftes liggen. Daar kan ik dan direct op anticiperen.

“Ik mag mijn ideeën over beter onderwijs integreren en uitproberen wat wel en niet werkt.”

Hoe komt werken met je hoofd, hart en handen samen in jouw rol?

In mijn rol als adviseur onderwijskwaliteit kan ik met plezier en passie een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs. Mijn werk is erg uitdagend en dat spreekt me aan. Elke school is anders. Scholen hebben verschillende doelgroepen en deels ook te maken met andere wet- en regelgeving. Hierdoor komen scholen met verschillende vraagstukken naar me toe. Dit maakt dat ik me regelmatig verdiep in nieuwe onderwerpen, specifieke wet- en regelgeving en mensen van andere afdelingen en organisaties ontmoet. Mijn werk is nooit saai! Binnen het team hebben we als kernwaarde ‘pionieren’. Ik krijg de ruimte om nieuwe dingen uit te proberen en mezelf te ontwikkelen. Ik mag bijvoorbeeld deelnemen aan innovatiefestivals en verschillende workshops. De ideeën die ik daar op doe, kan ik introduceren op scholen, uitwerken tot concrete plannen en stapje voor stapje integreren.

“Het voelt alsof deze functie voor mij op maat gemaakt is!”

“Ik vind het leuk dat ik een rol kan spelen in de ontwikkeling van jongeren én van mijn collega’s.”

Contact opnemen

Benieuwd hoe jij je hart, hoofd en handen in balans brengt bij Onderwijsgroep Tilburg? Onze recruiter gaat graag met je in gesprek. Laat je gegevens achter en we ontdekken het samen!