“We hebben verbeterteams en gaan naar mensen toe om informatie op te halen.”

“Ik kon intern opklimmen en heb daar ook alle mogelijkheden voor gehad.”

“We hebben verbeterteams en gaan naar mensen toe om informatie op te halen.”

Hoe komt het dat je het na dertig jaar nog steeds zo naar je zin hebt bij Onderwijsgroep Tilburg?

Je wordt hier ondersteund in je ontwikkeling. Ik kon intern opklimmen en heb daar ook alle mogelijkheden voor gehad. Door coaching en het volgen van trainingen kon ik een verschuiving maken binnen onze afdeling. Ik ben hier dertig jaar geleden terecht gekomen als het ‘hulpje’ van een docent voor de ICT-lessen. Ik zette computers en software klaar. Al snel kwam ik in aanraking met andere collega’s, afdelingen en processen en kreeg ik een meer centrale rol. Ik zette bijvoorbeeld een helpdesk op, knoopte netwerken aan elkaar en beheerde een belangrijke applicatie die tickets en storingen registreert. En nu ben ik coördinator van de afdeling Functioneel Beheer, die alle applicaties beheert voor de organisatie.

“Al mijn collega’s zijn heel erg betrokken en zetten zich vol overgave in.”

Hoe komt voor jou het werken met je hoofd, hart en handen hier samen?

Al mijn collega’s zijn heel erg betrokken en zetten zich vol overgave in. Ze doen hun best om te zorgen dat collega’s optimaal gebruik kunnen maken van applicaties. Deels bereiken we dat doordat er in ons team mensen zitten die voor de klas hebben gestaan. Zij weten wat een docent graag wil. Maar we zijn ook betrokken bij verbeterteams en gaan naar mensen toe om informatie op te halen. Als je achteroverleunt en afwacht, gebeurt er namelijk weinig. De gebruiker weet vaak niet of bepaalde functionaliteiten beschikbaar zijn. Daarom laten wij zien wat we allemaal kunnen met een applicatie. Ook werken we steeds meer multidisciplinair. We creëren een wisselwerking tussen applicaties en collega’s uit verschillende teams werken daaraan. Hierdoor krijg je een brugfunctie en kun je input met elkaar delen. Zo kunnen we applicaties verbeteren.

“Aan het einde van de dag hebben we het samen weer mooi voor elkaar gekregen.”

Waarom zou je anderen aanraden om bij Onderwijsgroep Tilburg aan de slag te gaan?

Onze afdeling en de organisatie zijn in ontwikkeling. Dat betekent dat we een goede samenwerking tot stand moeten brengen. Andere afdelingen moeten meegaan in de nieuwe processen en de andere manier van denken. Dat is een leuke uitdaging en biedt genoeg doorgroeimogelijkheden. Je kunt je talenten hier zeker toepassen. Je kunt alles van jezelf laten zien en mag ook best een keer een foutje maken. Van fouten kun je leren. En het menselijke aspect binnen ons team is heel mooi. Samen zoeken we naar een oplossing. Aan het begin van de dag denk je ‘hoe moet ik beginnen?’ en aan het einde van de dag hebben we het samen weer voor elkaar gekregen.

“Het voelt alsof deze functie voor mij op maat gemaakt is!”

“Ik vind het leuk dat ik een rol kan spelen in de ontwikkeling van jongeren én van mijn collega’s.”

Contact opnemen

Benieuwd hoe jij je hart, hoofd en handen in balans brengt bij Onderwijsgroep Tilburg? Onze recruiter gaat graag met je in gesprek. Laat je gegevens achter en we ontdekken het samen!