“In mijn functie als teamcoördinator heb ik mijn hoofd hard nodig.”

“De combinatie van werken met mijn hoofd, hart en handen vind ik echt leuk.”

“In mijn functie als teamcoördinator heb ik mijn hoofd hard nodig.”

Wat vind je het mooiste aan jouw werk?

Dat we bezig zijn om mensen die onze taal niet (goed) spreken echt ergens te brengen. Onderwijs is superbelangrijk voor iedereen en de doelgroep die wij bedienen zijn kwetsbare mensen in de samenleving. We geven ze kansen om bijvoorbeeld door te stromen naar het mbo. Dat vind ik echt een mooie missie. We geven niet alleen maar losse taalcursussen en nemen daarna afscheid, maar richten ons steeds meer op loopbaanbegeleiding. Hierdoor hebben we meer succesverhalen. Een leuk voorbeeld is het traject Taal en Techniek/Logistiek. Naast de taallessen lopen de cursisten ook stage. De bedoeling is dat zij zich zo verder ontwikkelen en kunnen doorstromen naar het mbo. Eén cursist heeft zichzelf zo goed laten zien tijdens de stage, dat er een vast contract aangeboden werd. Het is heel gaaf dat dit is gelukt. Zulke succesverhalen maken duidelijk waar je het allemaal voor doet.

“Ik wil mensen echt ergens brengen.”

Wat maakt dit werk bij Onderwijsgroep Tilburg zo leuk?

Ik vind het nog steeds een heel leuke sector. Het is mooi dat we mensen echt ergens brengen op een duurzame manier. En de dynamiek vind ik leuk. Ik kan wel denken ‘vandaag ga ik dit en dat doen’, maar als er opeens allemaal zieken zijn, dan moet ik actie komen en eerst andere dingen regelen. Dat is soms gekmakend. Maar geen enkele dag is hetzelfde en dat past bij mij. Wat ik ook heel goed vind is dat je kunt deelnemen aan het inductieprogramma met leerateliers. Voor je eigen ontwikkeling. Dit zijn bijvoorbeeld leerateliers over loopbaanbegeleiding of lean werken. En als je het leuk vindt om intern eens iets anders te doen, dan kun je alle kanten op. Er zijn mogelijkheden waar je misschien het bestaan nog niet eens van wist. Dat is een bijkomend voordeel van zo’n grote organisatie. Net als de mogelijkheid om als team initiatieven in te dienen, waar na een positieve beoordeling geld en ruimte voor beschikbaar wordt gesteld.

“Werken met mijn handen is voor mij gewoon meters maken en actie ondernemen.”

Heb je het gevoel dat je je werk kunt doen met je hoofd, hart en handen?

Ja, dat ervaar ik zo en die combinatie vind ik echt leuk. Vanuit mijn hart wil ik mensen ergens brengen. Dat zie ik ook terug bij mijn collega’s die heel betrokken zijn naar hun cursisten toe. De docenten hebben een enorme passie. Het is mooi om te zien hoe zij helemaal voor de cursisten gaan. In mijn functie als teamcoördinator heb ik mijn hoofd hard nodig. Bijvoorbeeld voor het doen van subsidieaanvragen en aanbestedingen of het maken van plannen van inzet. En het werken met mijn handen, dat is voor mij gewoon meters maken. Ook als de dag anders loopt, omdat er bijvoorbeeld iemand uitvalt.

“Het voelt alsof deze functie voor mij op maat gemaakt is!”

“Ik vind het leuk dat ik een rol kan spelen in de ontwikkeling van jongeren én van mijn collega’s.”

Contact opnemen

Benieuwd hoe jij je hart, hoofd en handen in balans brengt bij Onderwijsgroep Tilburg? Onze recruiter gaat graag met je in gesprek. Laat je gegevens achter en we ontdekken het samen!